Încărcarea de tipul AC se referă la încărcarea în curent alternativ. Datorită capacităţii reduse a invertoarelor cu care sunt echipate autovehiculele, există foarte puţine mașini care își pot folosi întreaga capacitate. Echipamentele de încărcare sunt de obicei capabile să furnizeze o putere de 43 kW pe cablu cu stecker Type 2 și 22 kW pe priza Type 2. De asemenea există unele modele de automobile care pot încărca rapid pe conectorul de curent alternativ: Renault (22kW sau 43kW).
Depinde de capacitatea bateriei și de nivelul de încărcare al acesteia. Statisticile arată că o sesiune de încărcare AC durează între 1 și 1,5 ore.
Încărcarea de tipul DC se referă la încărcarea în curent continuu. Echipamentele cu încărcare rapidă sunt cele care au o capacitate de peste 40kW. Mol România este în continuă dezvoltare a reţelei de dezvoltare a staţiilor de încărcare a mașinilor electrice, astfel încât acele echipamente care sunt limitate temporar la puterea de 22 kWh vor fi operate în viitor cu o capacitate maximă de 50 kwh.
Depinde de capacitatea bateriei și de nivelul de încărcare al acesteia. Statisticile arată că o sesiune de încărcare durează între 25 și 40 de minute.
Tarifarea acestui serviciu va intra în vigoare din data de 15 ianuarie 2020.
Instalarea și operarea infrastructurii staţiilor de încărcare presupune costuri considerabile, astfel încât nu am putea continua îmbunătăţirea reţelei de staţii de încărcare daca acest serviciu ar fi menţinut gratis.
În acest moment, poţi achiziţiona o sesiune de încărcare normală AC la preţul de 29 RON și o sesiune de încărcare rapidă DC la preţul de 44 RON.
Poţi găsi mai multe despre acest subiect accesând acest link.
În acest caz este posibilă o reiniţializare a sesiunii. Anunţă operatorul staţiei pentru ca acesta să urmeze pașii necesari în vederea consultării cu Serviciul de Relatii cu Clientii.
Serviciul de Relaţii cu clienţii este disponibil 24/7, accesează acest link pentru datele de contact.
Toate staţiile noastre de încărcare sunt echipate cu următoarele tipuri de conectori: 1 CCS, 1CHAdeMO și 1 Type 2. Puterea pentru încărcarea normală (AC) este de 22kWh, iar pentru încărcarea rapidă (DC) este de 50kWh. Mol România este în continuă dezvoltare a reţelei de dezvoltare a staţiilor de încărcare a mașinilor electrice, astfel încât acele echipamente care sunt limitate temporar la puterea de 22 kWh vor fi operate în viitor cu o capacitate maximă de 50 kwh.
Scenariul 1: Autovehiculul a oprit sesiunea de încărcare.
Scenariul 2: Încărcătorul a oprit sesiunea de încărcare și s-a activat modul de urgenţă din cauza unei defecţiuni a vehiculului.
Vă rugăm să reţineţi:
Operatorii noștri vor lua toate măsurile necesare în vederea remedierii problemei. Dacă doriţi totuși să conectaţi / să deconectaţi singuri cablul, va rugam evitaţi să opriţi sesiunea de încărcare folosind butonul de deconectare din interiorul autovehiculului dvs. Acest lucru poate perturba procesele sistemului conectat, determinând astfel încărcătorul să devină indisponibil pentru alţi utilizatori. Cu toate acestea, dacă se produce o astfel de deconectare, vă rugăm să anunţaţi operatorii noștri din staţie.
Avem disponibile următoarele tipuri de conectori: Type 2 (Mennekes) (AC) pentru modelele: Tesla Model S/X/3, VW eGolf, Renault Zoe, iar cu un cablu adaptor Type 2 – Type 1 se pot încărca de asemenea Nissan LEAF, Kia Soul, Peugeot iOn.
Două tipuri de conectori pentru încărcarea continuă (DC) sunt folosiţi cu precădere în Europa: conectorul CHAdeMO, dezvoltat de producătorii de mașini japoneze, folosit de Nissan, Kia, Mitsubishi, Citroen și Peugeot și conectorul CCS, un model dezvoltat de la versiunea conectorului Type 2, susţinut în mare parte de producătorii europeni precum BMW și Volkswagen. Pentru a încărca Tesla Model S, se poate folosi un adaptor pentru conectorul de tipul CHAdeMO.
Este posibil ca adaptorul Type 2/ Type 1 furnizat de producător printre accesoriile Opel-ului Ampera să nu poată fi utilizat în vederea începerii sesiunii de încărcare. Motivul este că unul dintre piciorușele adaptorului Type 2 este mai scurt, ceea ce înseamnă că nu se realizează un contact fizic corect. Acest lucru se datorează unor reglementări de securitate deoarece producătorul recomandă folosirea încărcarii normale AC pentru acest model. Există însă pe piaţă disponibil un adaptor ce poate fi folosit în vederea încărcării pentru acest model.
Dacă se întâmplă, v-am fi recunoscători să raportaţi acest incident operatorului staţiei. De asemenea este de menţionat că este normal ca ventilatorul echipamentului să pornească în timpul unei sesiuni de încărcare. Acesta emite un zgomot pronunţat care face parte din buna funcţionare a echipamentului, ceea ce înseamnă că în astfel de cazuri nu este nevoie să se întrerupă sesiunea de încărcare sau să se acţioneze butonul de urgenţă.